Maaltijden

Verse halal kant en klaar maaltijden, tips van de kok

Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - Mealprep

Een kant-en-klaar maaltijd die geschikt is voor moslims, dat was mijn ultieme doel. Dat is inmiddels gelukt, maar nu wil ik wat meer diepgang geven over mijn maaltijden. Waar moeten halal maaltijden aan voldoen? Wat is halal eigenlijk? Ook ga ik het hebben over de voordelen tijdens de ramadan en wat mijn maaltijden voor sportende moslims kunnen betekenen!

In deze blog neem ik je mee in de wereld verse halal kant-en-klaar maaltijden. Alles wat jij moet weten, vind je hier!

Waar moeten halal maaltijden aan voldoen?

Halal voedsel zijn etenswaren die genuttigd mogen worden door moslims. Halal maaltijden moeten op een bepaalde manier bereid worden, de ‘reine’ manier. Het eten van vlees dat niet gedood is in de naam van God, is daarbij niet toegestaan.  De dieren die in naam van God worden geslacht, moeten op een bepaalde manier worden geslacht. Het dier moet door een snede in de hals overlijden, deze snede moet op haar beurt weer worden gemaakt met een scherp mes. Daarnaast moet het vlees uitgebloed zijn voor het bewerkt kan worden.

Niet alle soorten vlees mogen genuttigd worden door moslims. Denk bijvoorbeeld aan varkensvlees, zij mogen dit niet eten. Er is één uitzondering: varkensvlees en andere haram etenswaren mogen genuttigd worden wanneer er er geen ander voedsel voorhanden is om te overleven.

Halal maaltijden moeten dus bestaan uit vlees dat in naam van God is geslacht.

Groente en fruit mogen daarentegen zonder bewerking worden gegeten.

Definitie halal

Halal betekent ‘toegestaan’ in het Nederlands en Engels. Iets wat mag volgens het Islamitische geloof is dus halal, iets wat niet mag noemt men ‘haram’. Zo ook met eten, er zijn verschillende manieren van slachten die wel en niet toegestaan zijn.

Wanneer een moslim een handeling uitvoert die haram is, noemt men dit een zonde. Dit is zowel met eten als alledaagse handelingen zo. Onder niet-moslims wordt de term halal vooral gelinkt aan voedsel.

De voordelen van kant en klaar maaltijden

Tegenwoordig zijn we steeds drukker en wordt er steeds meer van ons verwacht. Een baan of opleiding en je sociale leven combineren kan soms een flinke opgave zijn, zeker wanneer je ook nog eens iedere avond moet koken. Het is een constante strijd tussen je tijd opofferen en kiezen voor de makkelijke weg door eten af te halen. En dat is niet gek, stel je bijvoorbeeld eens voor dat je alleenstaand bent. De hele dag gewerkt, rond 5 uur aansluiten in de spits en bij thuiskomst nog eten moeten maken. Terwijl je eigenlijk al uitgeput bent. Je bent met koken al gauw een (half)uur kwijt, zeker wanneer je wat uitgebreider wil koken.

Eten afhalen is dus een optie, maar is in veel gevallen om twee redenen ongunstig.

Ten eerste: het kost onnodig veel geld. Ten tweede is het merendeel van de menukaart voor afhaalmaaltijden erg ongezond. Friet, gefrituurde kip, hamburgers, sushi en ga zo maar door. Het is belangrijk om jezelf te voorzien van goede voedingsstoffen, daar kunnen wij je bij helpen.

Door halal kant en klaar maaltijden te kopen, houd jij tijd over voor de dingen waar jij wél energie van krijgt. Je eten bewaar je in een vriezer of koelkast en haal je er op de dag zelf pas uit, even in de magnetron en je kunt genieten van een heerlijke gezonde halal maaltijd. Na het eten sporten of wat anders leuks doen, maar wel de goede voedingsstoffen binnenkrijgen!

Slim voor tijdens de Ramadan

Ook tijdens de Ramadan zijn er broeders en zusters die in de nacht moeten werken, dus ook tijdens de iftar. Denk aan werknemers in de zorg of productie. Ook zij willen na zonsondergang kunnen genieten van een lekkere en gezonde maaltijd, zonder dat daar veel moeite voor hoeft te worden gedaan.

Een kant en klaar halal maaltijd biedt uitkomst. Na zonsondergang ga je naar de kantine, haal je jouw bakje eten uit de koelkast en plaats je deze in de magnetron. Jij krijgt tijdens de ramadan gezonde voeding binnen, zo ben je klaar voor de rest van de nacht en de volgende dag!

Halal kant en klaar maaltijden voor sporters

Iedereen kent het beeld wel van fanatieke sportievelingen die er alles aan doen om een geweldig fysiek te creëren. In de sportschool werken zij zich in het zweet, maar qua voeding laat het te wensen over. En dat is jammer, 80% van je progressie bestaat namelijk uit je voedingsinname. Je kunt nog zo hard en goed trainen, wie niet goed eet zal niet groeien. Of afvallen, het is maar net wat jouw wens is.

Verse halal maaltijden om af te vallen

Jij wil afvallen en bent goed begonnen met sporten, nu je voeding nog. Het is belangrijk om het aantal koolhydraten te beperken en jezelf te richten op andere voedingsbronnen zoals groente. Gezond eten begint met weten wat je eet, op onze halal kant en klaar maaltijden staat daarom altijd een duidelijke beschrijving met ingrediënten en voedingswaardes.

Door gebruik te maken van onze maaltijden wordt het afvallen gemakkelijker. Jij hoeft geen uren te spenderen in de keuken, komt niet in de verleiding van ongezonde voeding en bent altijd voorzien van gezond eten. Daarnaast bieden we verschillende maaltijden aan, zo blijf je lekker gevarieerd eten. Ook dat is belangrijk!

Eiwitrijke halal kant en klaar maaltijden

Zoals je net al werd verteld, hangt 80% van je progressie in de sportschool af van je voeding. Je kunt nog zo veel trainen, als jij je voeding niet op orde hebt, wordt het een lastig verhaal. Goede voeding in combinatie met de juiste trainingen, dat is de sleutel tot succes. Het aantal keren dat jij gaat trainen bepaal jij zelf, wij zorgen ervoor dat je beschikt over gezond halal voedsel.

Met onze kant en klaar halal maaltijden wordt gezond eten makkelijker. Jij kunt gevarieerd eten, bent niet veel tijd meer kwijt aan de bereiding en kunt dingen doen die je wél leuk vindt. Ook tijdens het reizen zijn onze kant en klaar maaltijden een uitkomst, even in de magnetron en ready to eat.

Benieuwd naar onze halal kant-en-klaar maaltijden? Klik hier om te bestellen!

 • Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - Lamshaas met gele rijst en groente
  Lamshaas met gele rijst en verse groente
  12,45 – €11,50
 • Zeebaars Bestellen (1)
  Zeebaars met zoete aardappel en verse groente
  7,75 €11,50
 • Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - zeebaars met pijnboompit couscous en groente
  Zeebaars met pijnboompit couscous en verse groente
  8,50
 • Zeebaars Tomaatcouscous Mixgroente
  Zeebaars met tomaat couscous en verse groente
  8,50
 • Zeebaars Quinoa Mixgroente
  Zeebaars met quinoa en verse groente
  8,50
 • Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - zeebaars met gele rijst en groente
  Zeebaars met gele rijst en verse groente
  8,50
 • Rich Meals | Verse kant en klaar maaltijden aan huis - Gerecht
  Zeebaars met witte rijst en verse groente
  8,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.