Mealprep maaltijden zijn tegenwoordig erg populair. Vooral als je actief bezig bent met fitness is het belangrijk dat je goed eet. Voldoende vitamines en bouwstoffen om je lichaam optimaal te laten herstellen van de training.

Alleen niet iedereen heeft zin in alle voorbereidingen. Boodschappen doen, koken, opruimen en allemaal plastic bakjes in je huis die je ook weer moet afwassen.

Mealprep maaltijden kopen is de oplossing!

Gezonde kant en klaar maaltijden

Het bestellen van kant en klaar maaltijden scheelt je niet alleen heel veel tijd, het is vaak ook nog eens gezond! In theorie is een kant en klare burger bij de Mac Donalds ook een kant en klaar maaltijd die je kan mealpreppen.

Alleen is dat niet per definitie gezond.

We worden met ons allemaal steeds meer bewust dat het belangrijk is om gezond te eten en dat is niet zonder reden. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking kampt namelijk met overgewicht.

De reden dat we met zijn allen minder gezond gaan eten is niet direct te wijten aan slechte voeding. Je hebt altijd zelf nog de keuze wat je eet.

Alleen vaak zijn we niet voorbereid, hebben we geen zin om lang de keuken in te staan en kiezen we voor gemak. Je kan namelijk altijd een goede maaltijd thuis voorbereiden, mee nemen naar werk en daar tijdens je lunch van genieten.

Of je kan kiezen om een broodje te halen uit de kantine, waar je ook sneller verleidt wordt voor een kroketje of extra stukje chocola bij de koffie.

Waar moet een gezonde maaltijd aan voldoen?

Variatie

Een gezonde maaltijd bevat voedingsmiddelen uit verschillende vakken van de schijf van vijf. Dat betekent dat de maaltijd, groente moet bevatten en een complexe koolhydraatbron en de juiste vetten.

Eiwitten

Een andere belangrijke voorwaarde is dat de maaltijd eiwitten bevat. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je lichaam. Vooral voor sporters die fanatiek aan het trainen zijn is het belangrijk om je lichaam te voorzien van voldoende bouwstoffen en eiwitten.

Eiwitten haal je niet alleen maar uit vlees ook voor vegetariërs is het mogelijk om eiwitbronnen in je maaltijd te verwerken. Zo kan een vegetariër bijvoorbeeld kiezen voor een vleesvervanger of groente eten die hoog zijn in eiwitten. Denk hierbij aan broccoli of erwten!

Zo veel mogelijk vers

Verse ingrediënten zijn belangrijk voor een gezonde maaltijd. Het probleem met de meeste kant en klaar maaltijden is dat ze veel zout bevatten. En te veel zout is niet goed.

Rich Meals heeft er bewust voor gekozen om verse maaltijden af te leveren die gemaakt zijn met verse ingrediënten en zo min mogelijk zout. Door alles zo veel mogelijk zelf te bereiden, zonder extra smaakmakers en kruidenmixen heb je weinig extra zout nodig om het echt op smaak te brengen.

Gezonde mealprep maaltijden met kip